söndag 26 september 2010

Det var längesen jag...

...bloggade nu ser jag, veckan har varit ganska intensiv på jobbet och det smittar av sig när man kommer hem på kvällen, det är äta, eventuellt träna och sen i säng känns det som.

Nåväl, helgen har gått i vuxentidens tecken, ett välbehövligt avbrott för oss föräldrar där vi hinner stanna av och umgås och prata om annat än hämtningar och lämningar och huruvida galonkläderna finns på daigs eller hemma, tack rantamor och far för att ni vill ha vårt charmtroll, inte bara när ni vill utan när vi behöver det.

I fredags gick jag och långe sambon ut på restaurang, något vi ofta unnade oss innan lilla C´s tid men som av någon anledning inte har blivit av på senare år. Det blev Tapas Bar & Deli som blev utflyktsmålet, enda restaurangen i stan med vinotek vilket jag tycker är en underbar uppfinning, bara att stoppa in kortet och trycka på knappen.

På lördagen stundade så den stora cykelfesten, vi har tidigare år varit anmälda men fått boka av i sista sekund pga sjukdom så vi var väldigt förväntansfulla igår. Själv hade vi varmrätten och bjöd på en Renskavstoast med knaperstekt bacon, smörstekta borgakantareller toppat med färska lingon, serverat med en mangoldsallad och en chevréostkräm med valnötter. Alla tömde sina tallrikar så betyget blev nog MVG tror jag, och till det bjöd vi på en god italienare.


Idén att äta middag hos människor man inte känner, eller åtminstone inte vanligtvis brukar umgås med är riktigt bra tycker jag, en möjlighet att lära känna människor man inte skulle ha träffat annars.
Vi åt förrätten hos ett par som precis likt oss har flyttat in senare i området och som dessutom hade en liten kille i lilla C's ålder, fantastiskt trevliga och vilket fint hem de hade, jag knyckte genast en massa inspiration och måste nu söka reda på en umekonstnär som hade gjort en riktigt läcker tavla som jag också vill ha.

Avslutade med efterrätt och vidare information om var vi skulle fortsätta våra festligheter hos ett annat trevlig par som bjöd på en himelskt god efterrätt.
Eftersom alla värdpar vill göra sin del av middagen så bra som möjligt så bjuds det på både drinkar och vin till maten så cykelfärden till festdestinationen hade kunnat vara en propagandafilm av Vägverket för att få folk att använda cykelhjälm, men vi kom fram utan några större blesyrer och festen avslutades väl någongång efter två vill jag minnas. Detta kommer vi nog att anmäla oss till igen nästa år.

Men idag är det söndag och helgen går mot sitt slut, saknar lilla C, så bara lagen
 tillåter oss så ska vi snart åka ut till kära Rantaföräldrarna och äta middag och hämta hem den där lilla som gör livet så otroligt mycket rikare, när man varit ensam såhär en helg så undrar man vad man gjorde innan Lilla C föddes?

Trevlig söndag på er!


3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken kanon helg det låter som att ni haft. Härligt att få vara lite vuxen, vuxen ibland men utan ansvar för de små älsklingarna man har. Kör försiktigt.

/sara

Unknown sa...

Hejsan! Låter som att ni har haft en riktig toppenhelg. Idén med att äta tillsammans men på olika platser verkar vara väldans trevligt och ett mycket kul alternativ till traditionella knytkalas.
Ha nu en fin och trevlig vecka ovanpå alltsammans! /SA

Annelie sa...

Cykelfesten? Det låter mer som halv åtta hos mig....
Det låter i vilket fall som helst jäkligt kul och spännande!