onsdag 29 december 2010

Slöskitar och autobahn....

Idag har jag haft en ledig dag ihop med lilla C som säger att han har jullov, efter ha myst i sängen framåt tiotiden med en halvslumrande morsa och en tv-tittande son så kravlade vi oss ur sängen, jag med en sjuhelsikes huvudvärk efter att ha sovit för mycket antar jag.

Oj va jag har suktat efter dessa lediga dagar, inte för attt december har varit särskillt tuff på jobbet men ändå skönt att ha ledigt och bara slappa några dagar, utan att ha en massa måsten.
Så vi har spelat spel och lekt med lego, sett lite film och bara varit hälsosamt lata, så skönt och välbehövligt, har inte ens haft dåligt samvete över att inget göra.

Lilla C är nog specialist på att krångla sig ur jobbiga situationer, idag när jag lagade mat tjuvåt han choklad som fanns framme, otur bara att den fastnade så försmädligt runt munnen vilket mammas falkögon genast lade märke till. Efter lite bannor från densamma tittar han på mig och säger "Men mamma visst var jag i alla fall bra på att smyga, för du hörde ju ingenting?" Kan man annat än le då?
När han sen blir ivägmanad till toaletten för att tvätta munnen av en fortfarande "arg" mamma så vänder han sig om "-Mamma jag ÄLSKAR dig", Herre gud unge, du vet verkligen hur du ska få morsan din att vekna, jag får träna på min arga min för det lär inte bli lättare när du blir större.

Imorgon får bli en lite mera produktiv dag, ska ta och fixa till mig lite, utväxten är bred som autobahn och lite mörkare ögonbryn skulle inte skada.
Vi får främmande av goa kompisar med en bunt barn på nyårsafton så menyn ska komponeras ihop och skrivas ned på inköpslistan, systembolaget ska få celebert besök och toan ska skuras, hmmm hur jag nu fick ihop dessa två i samma mening. Jag kanske sparkar ut den kopiöst barrande granen också när jag är i farten, gillar julgranen när man tar in den och fram till ungefär annandagen, sen vill jag bara kasta ut den. Måste nog köpa ett par strumpbyxor också när jag är iväg.

Nu är det bara två dagar kvar av det här gamla året, nästan så man blir stressad ifall man har glömt ngt man skulle ha hunnit göra, men nä, ser fram emot ett nytt år. 2011, låter allt lite framtidsspaceigt, kommer att tänka på alla framtidsfilmer som gjordes på 80 och 90 talet, det var ungefär nu dom utspelade sig, men med sönderbombade städer, murar, robotar som tagit över och ozonlager som givit vika.
Det enda som stämmer är att det är jäkligt kallt ute, så kanske istiden är i antågande i alla fall.

Nä nu ska här googlas på nyårsmat, måste kolla lite ingredienser till receptet.

Ta vara på de två sista dagarna!

//M

7 kommentarer:

Rantamor sa...

Men tänk va duktig LillaC är på å smyga, men han måste ju lära sig att slicka sig om munnen bättre.
Så kul att ni har mysdagar, det gillar han nog.

Ut med julgranen och samtidigt köpa strumpbyxor ??????
Hm...

Ha finfina två dagar som är kvar.

Unknown sa...

Ha ett riktigt gott nytt år tillsammans med LillaC och alla andra runt omkring dig!
/SA

Mi´s nya liv och det jag redan levt sa...

Kommer att tänka på när vi var små, nog smygåt vi om det fanns något,Det var honom väl unt.
Den där sången,om grabben med choklad i,hur går den nu igen....

I alla fall önskar jag Dig och resten av familjen ett gott och smaskigt slut på det gamla och en bra start på det nya 2011

Kram Mi

Mi´s nya liv och det jag redan levt sa...

hittade den på youtube med Ernst Rolf en sång från -20talet.Inte undra på att jag inte minns den, är ju född på fyrtiotalet.Minns nu,kanske Bamse har en sång om dunderhonung...

Annelie sa...

Gott Nytt År på dig och din goa familj!
Kapten Morgan är inhandlad!
Det blir nog en liten jäkel ikväll kan jag tro!

Rantamor sa...

GOTT NYTT ÅR TILL LILLA FAMILJEN PÅ TOMTEBO.....
Har du läst min nyårskrönika, var så mycket jag ville få med och jag fick ändå bara en brådel, kan ju inte skriva så mina bloggvänner somnar.
Men visst var LillaC gullig när han ska sova i tältet????

Ha en jättetrevlig kväll, vi har varit på en liten promenad idag, men oj oj va kropparna är trötta efter virusattacken...
Nu blir det att börja fundera vad vi ska äta ikväll???

Rantamor sa...

Nu har jag en blogg till, har gått med i 365foton. Lite kul.
http://rantamor365.blogspot.com
Få se om jag lyckas släcka den bloggen också *skratt*

Syns på fredag.