måndag 29 april 2013

Pizza, mojito och ingen jävla sol...

Söndag i Alicante och regnet smattrar utan uppehåll mot fönstret när vi vaknar. Så den tänkta promenaden fick senareläggas och det blev en soft förmiddag inomhus med en massa prat och en hel del telefonblippande.
Men vad gör man om det regnar en söndag när alla affärer är stängda? Jo Veja slänger ihop en sangria i en kastrull, ja kökets utrustning håller inte svensk standard, och sangrian följs av lite vin och helt plötsligt är förfesten ett faktum...bara sådär.
Så hopp i duschen, fixa makeupen också drog vi på stan för att äta lite tapas.
Hittade en ny liten restaurang bland gränderna som till min glädje ståtade med Gambas al ajillo, heta räkor på menyn, en meny som oroväckande saknade priser. Men när fyra personer äter tapas och dricker två flaskor cava för en femhundring så behövs det inga priser på menyn...

Vi lämnar restaurangen för att söka upp en bar men hittar en liten pizzeria som serverade pizzaslice direkt i handen och vin i plastkopp, så det måste vi ju prova, och eftersom regnet tilltagit så blev det ett bra stopp och god var pizzan.
Vi kryssade vidare bland gränderna för att hittade en bar med lite folk i och ramlar naturligtvis in i en fotbollsbar under pågående match mellan Sevilla och nåt annat lag. Vi hittade två stolar i baren i ett hörn så där knödde vi in oss bredvid mannen som spelade mumien i nån film jag inte minns titeln på och beställde mojitos...en blev till två och helt plötsligt hade ju ett dansställe varit ypperligt... Sevilla förlorade till stor förtvivlan hos de andra i baren och vi drog fnissande iväg i regnet för att leta ett discoteca...på en söndag...jodå...efter att ha frågat två tjejer som vi tyckte såg ut att ha koll och som hänvisade oss till hamnen hittade vi en taxi som kunde köra oss dit... Men han skakade på huvudet och förklarade att allt var stängt eftersom det såklart var söndag.
Bara att ta våra mojitorusiga danssugna kroppar och åka hem å lägga sig med andra ord...vilket jag såhär klockan 8 morgonen efter inte är speciellt ledsen över.
Idag har vädersajten LOVAT sol...men taxichaffisen höll inte med...men jag håller tummarna och vågar inte dra upp persiennen...vi skulle verkligen VERKLIGEN vilja få en dag med sol i alla fall.

//M
















Inga kommentarer: