lördag 27 april 2013

Hungerspelet i Alicante...

Så har vi anlänt till Alicante och hittade med en taxichaufförs hjälp till vår lägenhet där vi möttes av skumpa och ett härligt fruktfat som jag ordnat med i smyg som en liten välkomstöverraskning.
Vår lägenhet ligger en liten bit utanför centrum så vi hoppade på bussen efter att på bristfällig spanska rådfrågat en spansk tant vi hittade på en busshållplats.

Just att åka buss i en stad man aldrig besökt tidigare är extra roligt då man egentligen inte har en aning om var man ska hoppa av, så vi åkte lite på måfå och hoppades att den spanska tanten vi pratat med skulle av på nåt bra ställe så att också vi kunde hoppa av.
Nu satt hon envist kvar så när vi tyckte att vi kommit sådär lagom långt in i stan hoppade vi av utanför ett "el corte ingles", spanska motsvarigheten till typ Åhléns i Stockholm, vi slängde lite lystna ögon genom entrén men då vi åt en räkmacka som senaste måltid kl 10 på Arlanda och klockan nu närmade sig 20 så var det farligt nära att hela gänget hade transformerats till fyra aggressiva monster.
Så med ansträngd artighet oss sinsemellan så började jakten på en restaurang alltmer likna filmen hungerspelen och till sist hamnade vi på ett hak där jag inte tror vi kommer att äta igen, nog sagt om det.

Vädret är som en sval sommardag hemma i Sverige, dessutom envisas det med att regna vilket vi inte hade räknat med och så verkar det fortsätta både lördag och söndag, så bikinin får snällt stanna i väskan ett tag till för att bortåt måndagen få göra storslagen entré!

Nä dags att inta lite frukost, ska bli sjukt gott med en kopp kaffe!

//M








1 kommentar:

Rantamor sa...

Mat måste ni bara ha, tänk annars vilken katastrof, kan se en syn framör mig där ni ryker ihop så hårtussar ryker....

den där fruktkorgen och den skumpan hade jag gett en nätt summa för att få uppleva när jag kom in på hotellet.
Jordgubbarna hade jag norpat innan någon ens hade reflekterat att det fanns sådana.

Vädret här hemma är sådär just nu regnar det och snön ligger vit på marken...ja lite skitvit dådå
så njut nu brudarna....

Och fortsätt att lägga upp blogg...
mamma VILL läsa...


Tjingelingen.