söndag 28 april 2013

Cava, tapas och kycklingar som värper ägg...

Lördag i Alicante och vi startade upp med en morgonpromenad på regnvåta gator. Fantastiskt härlig känsla att promenera längs stranden och plötsligt känna solens varma strålar bryta igenom molntäcket.
På väg till vår lägenhet hittade vi en liten affär där en mysig spansk dam precis hade tagit nygräddat bröd ur ugnen, så på knagglig skolspanska köper vi bröd och ägg...ha ha...som jag inte mindes det spanska namnet för, så jag tänker att höna kan jag ju på spanska...damen ser lagom konfunderad ut när jag börjar säga att vi vill ha kyckling och sen med händerna formar ett ägg. Men vi reder ut begreppen och nu vet jag vad ägg heter!

Eftersom molnen kom och gick under frukosten beslutar vi i ett enigt öråd att det fick bli en dag på stan för att reka lite. Lite blev till mycket och runt 17 var vi rätt möra, då hade vi hunnit med sangria i solen, tapas på en genuin kvartersrestaurang, tro om de gamla spanska gubbarna som satt där blev förvånade när vi ramlade in i deras värld, vin och en del shopping.
Nåväl, från en spansk meny lyckades vi beställa in fantastiska tapas som naturligtvis sköljdes ner med kall god cava.
Efter detta skulle vi då bege oss mot shoppingstråket och hann precis rädda oss in under tak när ett sjukt oväder bröt ut. Himlen formligen öppnade sig och när regnet övergick i hagel var de stora som pingpongbollar, helt galet var det, men vad gör man i ett stort shoppingcentra när det regnar pingisbollar, jo beställer ett glas vin och softar.
Oväder går över och så även detta och vi styrde stegen mot mango för lite shopping.
Resten av kvällen tillbringades lugnt då vårt idoga promenerande tagit ut sin rätt och alla var tämligen trötta å möra, så planer på att ta en partykväll byttes tacksamt mot mysbyxor, vin och sällskapsspel...ha ha...på en lördag i Alicante, tanterna liksom!

//M
















1 kommentar:

Rantamor sa...

Var du bara tvungen att fotografera dom där jordgubbarna, nu är ju mina tangenter alldeles blöta av dregel.

Förstår att tanterna är trötta när kvällen kommer och inte orkar ut på något partaj....

Hoppas att ni får sol idag,

kram Ranramor