fredag 6 maj 2011

Det som inte dödar, det härdar...

Nä häpp, inte ens med hot om nedlägg lyckas jag lura några luttrade läsare att lämna en liten kommentar iaf, några tappra kompisar och så fyra inlägg av morsan, ja, ja det speglar väl ens liv antar jag?

Fredag kväll igen och det känns som om det är just fredagkvällarna som är mina bloggdagar av ngn anledning. Vad beror detta på tro? Kanske då jag är som mest lobotomerad och kan släppa tankarna och fingrarna fria på tangenterna, eller har jag ett regelbundet tvångsmässigt behov att sammanfatta mitt liv en gång i veckan,bara för att bekräfta att jag lever och gör det på ett tillfredställande sätt? Ja vem fan vet egentligen och vem vill veta?

Nåväl, större delen av veckan har spenderats på bortaplan, och ni som månar om långe mannens väl och ve behöver inte oroa er eller förfasa er, för större delen av dygnet har spenderats på jobbets högsäte i Gävle.

Jag har i företaget en sorts form av specialistroll vad gäller det mesta som är tekniskt och schemaläggande, fråga mig inte hur det gick till. Datorers innandömme är för mig fortfarande en gåta, och att en så obetydlig person som jag kan tillföra någon sorts klarhet i mina kollegors planering är egentligen en gåta. Men antingen så har jag lurat en hel hoper butikschefer med en självsäker attityd och en massa googlade bra-att-ha-uttryck, eller så är jag helt enkelt ett lysande underbarn, möjligen med dragning åt autism/tourettes!

Veckan har i alla fall präglats av  glädje, tårar, skratt, tröstlöshet, glädje igen, tårar av skratt, uppskattning, omtanke och finländs ilska. Tänker inte gå in närmare på orsakerna till denna kavalkad av känslor men kontentan av veckan är för min del att jag är otroligt glad och ödmjuk inför vetskapen över vilka fina, mysiga, starka, självständiga och fantastiska kollegor jag har. Nog om det och jag ser framtiden an med vetskapen om att det inte kommer att bli som förr men att det säkerligen blir annorlunda och förmodligen lärorikt.

En gång åkte jag till Barcelona två gånger... ja så blir fallet denna vår då jag först tar en sväng dit med mina goa brudar på jobbet för att två veckor senare plocka med mig långe mannen och bästa kompisarna för en behövlig vuxenweekend som vi länge pratat om men inte verkställt. Denna gången när ämnet fördes på tal, vilket naturligtvis var i kombination med eftermiddagssol, läskande drinkar och en tallrik med inspirerande tapas bestående av parmaskinka och buffelmozzarella av finaste slag, gjorde vi slag i saken och bokade resan direkt utan att passera fängelse. Så håll i er för nu tänker glamourmorsan weekenda som fan.

Ikväll har jag haft en såndär "långe-mannen-skämmer-bort-mig" fredag, vilket jag iofs har varje fredag. Maten planerad och förberedd, huset undanplockat och ongen har någon lek på gång. Så det enda morsan behöver göra hemkommen efter jobbet, är att sätta på sig helgbrallorna, hälla upp en martini och lägga upp ett drygt facebookinlägg om vilken fantastisk man hon har som hon visar alldeles för lite uppskattning.

Imorgon är det ledig lördag och vem vet vad som händer då, men till dess får ni ha en alldeles förträffligt skön fredag.

/M

6 kommentarer:

Veja sa...

Malin vad gjorde vi utan dig..? Att din hjärna går lite fortare än vissa av oss har jag ju förstått men aut man ibland kan känna sig segare än kola är ju illa visslaned. Hur som hels, gillar in blogg men gillar ännu mer att vi har Barcelona resan att se framemot så vi hinner surra ikapp. Vi ses o hörs :)

Bettan sa...

Vilken fredag!!!
Jag brukar kika in här ibland,inte så ofta men ibland. Jag följer din mammas blogg och har där med förstått att du är lilla c´s mamma :) Ni har en underbart söt liten son.

Anonym sa...

Vars blev den där fisken av som långe mannen fick idag...
vi vill se bildbevis....

Anonym sa...

Ja just det ja vill bara säga att jag tjuvsurfar.....utanför kvastgatan på en helvetesparkering...

Mi´s nya liv och det jag redan levt sa...

Hej M !
Jag har inte kunnat göra en enda kommentar hos Rantamor på bra länge.Inte hos de som har blogger med sådan där liten extra ruta som kommer opp.
Tur jag har andra delar av familjebanden.Så jag vet att allt är okej med dom.Kankse de ger sig iväg på en andra bröllopsresa i år.Då vill man ju inte hålla på och blogga.

Jag har väl inte varit så effektiv jag heller.Men har så mycket omkring mig och mitt leverne nu, så det är knappt jag hinner med alls längre. Idag Söndag tog jag en alldeles egen dag, och om jag har promenixat, jojomensan.och så mycket att jag fått ont i tassarna.
Får väl läsa lite på era inlägg.
Ska se om jag kan snappa upp något.
Vi hade en ljuvlig dag med flödande sol och en svag bris.Kan inte vara bättre.
Kram och hälsa Lilla C.fast han vet inte vem jag e´./Mi

Annelie sa...

Okey, jag loovar att skärpa till mig. Läser ofta, kommenterar mindre....... sorry!
Det där med Martini låter gott, varför har jag ingen Martini hemma?