onsdag 31 augusti 2011

Tågeufori...

Idag är jag ute och premiär åker tåg medllan Umeå och Övik, satans så smidigt det är, man känner sig nästan som en storstadsmänscha, tar pendeln till jobbet liksom, och fort går det med, fantastiskt!
Skulle tro att många skakar på huvudet åt min eufori över något så självklart som en tågresa, men sen jag flyttade pick och pack från Sundsvall till Umeå har denna variant av resande inte varit ett alternativ.

Däremot börjar karriärsmamma bli smått stressad av att ränna av å ann till Övik varje dag då det stundar femårskalas till helgen i dagarna 2, huset behöver städas och diverse skattjaktsaktiviteter ska styras upp och förberedas. Dessutom anländer Lilla C's present från oss imorgon och ska monteras ihop på fredags som en första överraskning till goungen. 

Nu håller batteriet att ta slut på datorn och jag hittare inte de utlovade uttagen som skulle finnas vid varje säte så jag måste spara detta och packa ihop, men ha en bra onsdag!!

//M

lördag 27 augusti 2011

När ett företag slutar bry sig om sina kunder...

Har varit slösa idag....Jag och lilla C for iväg på shoppingrunda medans långe mannen har sin årliga inventering på jobbet. Eftersom allting har växt som ogräs på lillongen behövde vi införskaffa både skor, byxor och ett nytt underställ inför kommande Borgaresor.

Eftersom jag jobbar i butik och därmed inte gillar att spendera min fritid på dito inrättningar så tänkte jag vara smart nog att samla mina inköp på en och samma butik. Sagt och gjort, vi drog iväg till den stora sportbutiken, vars slagord inte är sälj & service direkt, vilket ungefär en tredjedel av Umeås barnfamiljer också hade gjort för dom har en sko där som ongen haft förr som har varit riktigt bra.

Men det är då faan, varför anställer man folk med totalt ointresse för service? Hittade till och med skon jag sökte själv, men inte i rätt storlek, frågade en kille som både jobbade där och inte hade någon annan kund, vilket bara det brukar vara en bedrift att hitta, jodå han kunde bekräfta det jag konstaterat att storleken inte fanns, men tror du han föreslog något annat, nähädå, som den säljare man är så förväntar man sig liksom det, så jag frågar honom om det, han svarar att det fanns en sko till och pekade i den riktningen den fanns. Tänk att största sportbutiken i stan inte har fler än en skomodell...till en femåring...som skulle ha en höstsko..typ en rejälare sportsko?
Och det var ju inte första gången det händer i samma affär..

Så det blev till att åka till en av Umeås skoaffärer istället där det vimlade av supertrevliga säljare som mer än gärna både mätte fötter och föreslog skor i parti och minut, som erbjöd extrasulor, sockar och fullfjädrad service. Vet vilken butik jag väljer först nästa gång...

//M

fredag 26 augusti 2011

Till alla mina trogna fans där ute... ;-)



 Eftersom jag vet att ni väntat troget och inte lämnat min blogg sen jag lovade bildbevis på mitt nya skatbo till frisyr så kommer här lite bildbevis...hur fan får man till schysta foton?? Aja håll till godo!

Jösses va många foton, skulle nästa kunna tro att jag är lite narcisstisk, någon som vill ha ett signerat foto också?? ;-)

söndag 21 augusti 2011

Bekännelser och kungörelse....

Måste bekänna att jag har ett begär, ett galet sug som vaknar så fort det finns något att plocka... Idag packade vi ryggsäcken med fika, påsar, bärplockare, svampväskor, allt för att säkra upp inför vad vi än månne hitta.
Har redan sen tidigare konstaterat att jag och långe mannen blir helt maniska så fort den minsta kantarell skådas, som två fällknivar med huvudet i marken drar vi iväg över mossarna och Lilla C har fullt sjå med att besluta om han ska ta rygg på morsan eller farsan.
 

Idag tog vi oss en tur i skogen, vi packade fika och svampväskor och som de bäroskulder vi är så fick ica sig ett besök för införskaffande av bärplockare...Jajemänsan...Vid trettiosex år fyllda anser jag mig vara mogen nog att plocka bär.

Först dök vi på blåbär, plockarna fick jobba så riset flög, men så plötsligt började vi hitta lingon, shit, ladda om, töm blåbären i en påse och ge lingonen en omgång, mitt i allt galet plockande, tömmande, bärbytande slog det mig....Jag är en plockoholist, det spelar liksom ingen roll om det är svamp, fisk, blåbär, hallon, lingon...You name it, I pick it! Och jag kan fan inte ge mig, svetten rann efter ryggen och jag gav mig inte ens tid att ta av mig västen.

Och efter någon timmes plockande och lika långt rensande ligger nu bären och svampen nyrensade och fina i min frys att avnjutas under höst och vinter. Och gissa att dessa blåbär kommer att smaka extra ljuvligt i filen till frukost.

Ni som väntar på bilder på min nya frisyr får nog vänta någon dag till, just nu sitter det ett hårband på skallen som på ett väldigt effektivt sätt döljer min otvättade, obefintliga frisyr. Men jag lovar, det kommer...
Som lite plåster på såren får ni två söta foton på det finaste jag har...




Förlåt men jag stal ett foto av dig Rantamor
Jag har i veckan blivit faster till en alldeles bedårande liten John "Vilde" Stormfjäll, men det där mellannamnet får dom nog betänka, den lilla söta juvelen sover mest hela tiden, då han inte äter förståss. Så nu måste den häringa nyblivna fastern ta sin breda röv och bege sig till Sundsvall så fort jag kan, måste få se den lille. Faster föresten, låter inte det som en snipig, skinntorr elak jävel... och gammal...skulle mycket hellre vilja bli moster...det låter som en mysig, varm, kramgo och genomsnäll kvinna! ;-)


//M

söndag 14 augusti 2011

Söndag..

Idag får det lov att bli en lugn och lat söndag, långe mannen har självförvållad huvudvärk efter en blöt dag och kväll med kompisgänget och själv lider man av sviterna efter en alldeles underbar dag med shopping och kräftskiva med bästa tjejgänget. Lycklig är den som goda vänner har!

Lilla C är hos sin mommo och moffa poffa och det är lite tomt och tyst här hemma, vilket för en stund här under morgonen var underbart med en sovmorgon som varade längre än jag kan minnas men nu saknar jag min lilla solstråle som kryper upp i famnen och ger av sin kärlek och omtanke utan förbehåll.
Men även mina föräldrar behöver lite av hans lyckodos så jag får hålla till godo med min fyllehund till kärlek.
Ska väl se om jag får nå fart på honom så vi kan få ut kropparna i välbehövd frisk luft här på eftermiddagen för ett besök i kantarellskogarna. Inte så att vi har behov av mera svamp egentligen för frysen är fortfarande relativt välfylld sen tidigare säsonger men att plocka svamp är en drog, ett gift och det är tack vare Lilla C's otålighet i skogen som vi kommer oss hem överhuvudtaget. Man vill bara hitta fler och fler och man blänger på de andra svampplockare som överträder "våra" svampställen. Ja jag vet helt vrickat och helt omöjligt att förstå om man aldrig provat.


Imorgon är det dags för ett efterlängtat välbehövligt besök hos Umeås bästa frisör också, my god va långhårig jag är, har en präktig hockeyfrilla nu och det är fan inte till min fördel kan jag lova, tur jag har bästa frisören i stan då! ;-) Kommer fotoresultat senare om nu någon skulle va nyfiken!

Ha en bra dag!

//M

torsdag 4 augusti 2011

Kamikazepilot och vållande till annans död...

Hellajaure så schleten jag börjar känna mig nu, kroppen har nog precis börjat inse att det här med att stiga upp halv sex inte bara var en tillfällighet.
Att dessutom köra sexdagars vecka efter fyra veckors dekadent leverne i en solstol med droppslangen kopplat till en vinbox är väl inte det mest intelligenta beslut jag tagit i mitt liv...
Att mitt arbete för det mesta liknar ett Moment 22 gör ju inte saken bättre heller, helt otroligt vilken tur jag har mina tjejer som ger 120 % varenda dag! Mer flexibla, effektiva, noggranna och ansvarsfyllda tjejer får man leta efter...

Igelkotten som vi höll på att mata ihjäl med grädde har i alla fall överlevt, han slickade i sig en hel tallrik grädde och när vi dessutom var dumma nog att lägga ut det på Facebook fick jag mig en rejäl utskällning om att vi säkerligen haft ihjäl den stackarn...nåväl den kommer fortfarande på besök i vår trädgård så nu kan vi alla andas ut...krissitutationen är över...

Så till er som tänker ge mig en upprörd kommentar ang fotot, ja, det är grädde, ja jag vet by now att igelkottar är laktosintoleranta och ja den har överlevt. End of story! Kul var det iaf för lilla C att få uppleva en igelkott, händer inte alltför ofta.

Nä nu gick hjärnan in i någon sorts självbevarande koma, försöker komma på vad jag egentligen hade tänkt skriva om men kommer inte på något alls...

Kopplar på autopiloten....

//M

måndag 1 augusti 2011

En femårings perspektiv...

Första dagen på dagis för Lilla C idag, han har sedan slutet av förra veckan längtat till dagis och sina kompisar, vilket glädjer ett föräldrahjärta då man har aningens dåligt samvete över att inte kunna erbjuda ett längre sommarlov.
Vi var först på dagis och fröken, ja eller förskolärare som det ju heter, var lätt förvirrad efter sin semester och visste inte vilka barn som skulle dyka upp, när och vilka som skulle äta frukost, nåväl Lilla C tog det med ro och förklarade att han ätit en flingtallrik hemma och nog ville ha en smörgås till frukost, en mjuk.
Han har vuxit så mycket i sommar lillkillen, både på längden och mentalt, blivit en egen lite människa som klarar så mycket. Ett år till på dagis och sen ska lillongen upp i sexårsverksamhet, nästa sommar lovar jag att försöka få så lång ledighet som möjligt, för att  han ska få njuta av att vara den lilla killen så länge som möjligt...




I helgen sprang min lilla, stora 5 åring omkring med Långe mannens kamera och det finns nog en hel del fotografgener i honom, annorlunda coola vinklar, olika strukturer, ja se bara...och jag vill tillägga att de är helt oretuscherade och tagen med en vanlig digitalkamera....










//M