tisdag 30 november 2010

Man kan ju inte nysa på grannen!?

Är lite frusen och snuvig ikväll och som av en händelse såg jag en reklamsnutt för en nässpray på tv, ja ni vet den där när tjejen ser helt bedrövligt förkyld ut och nyser vilt på en busshållplats och rakt i famnen på en tidningsläsande kostymsnubbe?
 Men ursäkta!? Sen när började man nysa på det sättet? Jag börjar bli irriterad, och dessutom sitter mannen och ser helt oberörd ut och påstår att även han är jätteförkyld men att han redan har sprayat näsan. Äh in my ass, skitreklam säger jag.
Jag menar, skulle tro att den jag duschar med baciller mest troligt skulle bli störtförbannad över vilken ohyfsad människa jag är, och inte bara helt oberörd vända blad i tidningen och rekommendera nässpray.

Ok, dagens gnäll är utdelad, vad ska jag skriva om nu?

I helgen har vi haft finfrämmande här på tomtebo, lilla C´s  älskade och efterlängtade mommo och moffa kom på middag och pepparkaksbak, ja för att inga missförstånd ska uppstå så ska jag tillägga att snälla mommon hade med sig pepparkaksdeg, det är liksom förutsättningen att det ska bli bakat pepparkakor på Tomtebo. Vilken otrolig tur vi har, jag och lilla C, att vi har Rantamor för jag är inte mycket för bak annars, tycker det är rätt tråkigt, och det finns ju de som tjänar sitt levebröd på att baka, så det blir brödhyllan i affären.
På tal om brödhyllor i affären, har ni någonsin besökt en mataffär i Finland någon gång?
Om inte så ta en rundtur nästa gång, på ett Prisma eller någon annan stor mataffär, och kolla in brödavdelningen, jag säger bara, här snackar vi BIG BUSINESS, har aldrig någonsin sett så många sorters bröd på ett och samma ställe. När ni ändå är där, ta en titt på mejeridelen också, herre gud att man kan behöva ha så många sorters youghurt!? Jag var helt fascinerad sist och var tvungen att mms:a till min långe sambo som också är i matbranschen.

Långe sambon ja, drog precis iväg på innebandy igen, och jag måste erkänna att jag inte trodde att det skulle hålla i sig, men istället är det jag som ligger i soffan med datorn på magen om kvällarna och surfar efter någon nätsajt där de säljer motivation och energi. Suck...
Jag har dessutom skaffat en ny inneboende, "monstret", den står där uppe och lockar på mig, men vad händer, jag drar på mig en förkylning. Dubbelsuck, och jo, visst skulle jag kunna lightträna lite, men med tanke på tempot jag haft under hösten och hur frisk jag hållit mig så skulle det vara att utmana förkylningsdjävulen om jag ställer mig på "monstret" nu med förkylning i kroppen.
Så jag får ta och surfa hem lite snygga träningskläder istället så det känns roligare att komma igång när väl förkylningen släppt!! He, he, finns alltid en god anledning till shopping, eller hur?

Oj nu värderar de hus i Umeå på tv, måste jag kolla!

Med otrivin komp i högsta hugg,

//M

fredag 26 november 2010

Dagen D...

Jahapp, idag är det dags för det stora klippet, får se om jag kommer hem med "det ser ut som du nyss klev ur sängen" frisyr...
Ute yr snön så man knappt vet om den kommer uppifrån eller om det bara är gammal som blåser omkring, inte ngt väder som gynnar affärerna direkt, nu när det äntligen ska dra igång, aja, vi får väl se om ärrade Umeåbor ändå vågar trotsa vädergudarna och bege sig till mammons tempel... :-)
Men det är mysigt med snö och i helgen ska det brännas ljus, tändas adventsstakar och drickas glögg, 1:a advent ska firas av och grabbarna får ta och fixa hem en gran att ställa på gården.

Näpp, dags att ta på sig snöskorna och dra björnpälsen över huvudet och se om jag hittar igen bilen...ehum..och vägen...

Ha en faboulus friday gott folk!

//M

lördag 20 november 2010

You will not be the next Top model...

Igår var jag och två goda vänner ute på äventyr, ett lite fåfängt besök med make over och fotografering. Vi hade laddat upp med en flaska bubbel, lite snacks och några ombyten. Kul att känna sig som en modell för en dag, även om det här med posering inte är min starka sida. Här kommer foton...


 Efter fyra timmars egen tid med smink, hår och fotografering avslutade vi en mysig eftermiddag med middag på en Tapasrestaurang med vin på pump. Men det är bara att inse, Tyra Banks skulle nog fort rösta ut mig ur huset! 

//M
 

fredag 12 november 2010

Nöjd, berusad och alldeles alldeles underbar..

Idag fredag, en jäkligt skön dag, man vaknar upp, ganska trött, men med ett nöjt leende på läpparna, det är fuckin fredag, kliver upp, duschar,, yada yada, ja ni vet alla de där rutinerna man gör varje morgon, frukost, klä på sig, köra ut ungen ur garaget och lämna bilen på dagis och hela det där köret man gör varje morgon.
Runt lunch börjar man känna den där känslan, leendet blir bredare och långsamt börjar man känna ledigheten krypa upp genom kroppen. Fredagar är ena riktigt sköna dagar, man kommer hem där på sena eftermiddagen, sambon har slutat ett par timmar tidigare och eftersom jag har en alldeles, alldeles underbar man i mitt liv som gillar att fixa och städa här hemma så kommer jag alltid hem till ett undanstädat hem där en tvårätters middag är förberedd och där jag för det mesta bara behöver tända lite ljus, hälla upp en martini och sätta mig och njuta efter jobbet.

 Och JA, jag vet att jag är förbannat bortskämd, men det gäller att välja rätt när det gäller. *flinar*

Dessutom har jag inte sen jag träffade mannen min, träffat eller sett någon som på något sätt kan mäta sig med min man, ja det är klart, jag har ett frikort på Martin Stenmark, men kom igen, när kommer det någonsin att hända?
Så...det är fredag, jag har världens bästa sambo, min fyraårige son håller på att kunna läsa och jag dricker Martini, livet är komplett, ja, alldeles, alldeles underbart.

Funderar på att klippa mig by the way, är så förbaskat sugen på förändring, och eftersom jag har en frisör som vägrar klippa "lagomfrisyrer" så får jag lixom välja, lång eller kort, finns ingen mellanmjölk om man säger så, mini eller tjockmjölk alltså.
Långt hår har jag haft länge nu, rakt, rockigt, lockigt, snelugg och kort lugg, så nu är det dags för förändring, har googlat runt lite och har hittat några inspirationsbilder.
Vilken gillar ni?

Den här ovan är cool tycker jag, tycker Elin i Idol har en riktigt snygg frisyr men riktigt så kort vågar jag nog inte köra på direkt. Hmm, har inte riktigt fått kläm på det här med att lägga till foton, blir alltid lite underligt när man ska skriva text sen. Nåväl, snart är det dags för lilla killen att krypa i säng, myser just nu i soffan med den andra mannen i mitt liv, tänk så lyckligt lottad jag är egentligen, jag är favoritbarnet i familjen (he, he måste bara reta upp lillebror lite) jag har en underbar liten familj (har ju tränat som faan på detta när jag var liten, det var dockhus, barbies som for på raggarsvängen och spelade klädpoker, ehum, lovar att berätta om detta i ett annat blogginlägg, jag var under påverkan av en äldre granne), jag bor i ett pastellgrönt hus på whisteria lane där alla hemmafruar dricker drinkar och skvallrar på sina lediga dagar. ;-) Och ikväll med god mat i magen, mina två favoritkillar i soffan och med lite vin i kroppen så är jag väldigt nöjd med tillvaron (fast det är jag alltid, ser ingen anledning att klaga, vem fan vinner på det egentligen, det är bara att bryta ihop och gå vidare anser jag) Vidrig, pretentiös människa tycker ni, ja kanske, men så är det. If you can´t deal with it, you have to live with it.

Nä hörrni, ni som fortfarande läser för att ni tror att det ska komma något vettigt ur detta inlägg, så kommer det inte att komma, nu ska jag skicka sonen i säng och överraska sambon med att ta disken medans han lägger lilla C.

Njut ikväll nu alla trevliga, härliga, underbara människor, the force is with you.

Med vin i kroppen, ett nöjt leende och en tro att alla är goda,

//M

söndag 7 november 2010

Lite bus och en massa godis!

Igår hade vi planerat in ett besök på Busplaneten till Lilla C's stora förtjusning, ett paradis för små busiga barn med spring i benen.
Eftersom min arbetsplats befinner sig vägg i vägg brukar vi skojja om det på jobbet och säga att det syns vilka barn som ska dit och vilka som varit där.
De förstnämnda är som små ljus när mammorna vill prova ut vinteroveraller och nya kläder, mutade som dom är med ett busplanetenbesök om dom sköter sig på affären först.
Den andra kategorin är trötta, griniga, rödbrusiga och blodsockerfattiga och är inte de vi föredrar om jag säger så.

Sen finns det iofs även en tredje kategori, de som inte får gå dit alls men som gör en egen liten busplanet i butiken, löparbanor, karuseller och klätterbord, ja tänk vad jag kan hitta på inne på en butik när morsan skiter i mig en stund.
Jösses, många är de barn som jag spänt ögonen i och skrämt upp, vissa föräldrar kan komma fram och be mig vara "arga tanten" för att deras barn inte lyssnar, men hello!!! Kan inte barn uppträda på ett bra sätt när man är och handlar kanske det är något man måste ta tag i själv, alternativt, lämna ongen hemma, vi idkar inte dagisverksamhet i butik.

Annars hade jag och lilla C en myslördag igår, medans långa sambon begav sig iväg på hockey med lite därpåföljande adrenalinstinn killfest, så besökte vi lillIca som sonen säger och inhandlade godis inför kvällens filmvisning. Lilla C och jag är farliga när det gäller godis, det blir en stoooor påse när vi ska handla, och igår var inget undantag.
Sen blev det godis och "Draktränaren" tills Lilla C's ögon höll på att falla ihop, en supermysig kväll blev det.

Skönt är att go'ungen är en kvällstrött liten underbar kille vilket gör att efter ett par godnattvisor strax efter sju hade jag en skön kväll för mig själv, vilket är något jag uppskattar otroligt mycket. Jag har alls inget emot att min hockeytokige sambo har lördagsmatcher ibland, uppskattar att vara hockeyänka faktiskt. Så skönt att rå om sig själv ibland så ikväll blev det sallad med räkor och vitt vin till middag, en makeover med en lyckad operation "dölja ålderstecken" färgning samt en bättring av ögonbryn.

Varför blev jag ljus när jag inte passar att vara det? Visst är det underligt, ingen tror mig när jag säger att jag egentligen har cendréfärgat hår, och många har frågat vem som är föräldrar till vår lillkille som är blåögd och lintott. På centralen i stockholm blir jag tilltalad på Italienska och när vi semestrade på Santorini frågade en Amerikan om landsnumret hem av min sambo, ja det är inte många som gissar på Sverige som vårt hemland när vi är ute och reser direkt.

Hur var det man sa när man var liten?
 Kines, Japan, stackars lilla barn!

//M

fredag 5 november 2010

Det är bara i Lilla huset på prärien man baddar pannan när man föder barn...

Sådärja, äntligen fredag och man får sjunka ner i soffan som en ostkrok med datorn på magen och ett glas rött på bordet framför sig. Vi har en kvällstrött son så efter sju så är det vuxentid för hela slanten, eller vuxentid...jag vet inte jag, även sambon börjar gnida sig i ögonen, misstänker att det bara blir jag, rötjutet och Jihde ikväll.
Fredagar är fantastiska dagar tycker jag, man jobbar och möter glada människor i butiken som har ledigheten inom räckhåll, det syns i blicken, det känns i luften och man ser det framförallt på systembolagspåsen.

Men nä nu, småkikar lite på postkodlotteriet samtidigt, å så säger en kvinna att det måste vara bästa dagen i sitt liv för att hon vinner en massa pengar och en volvo, vilket i sig inte är något att glädjas över, jag menar volvo?
 Nåväl, sen tillägger hon "och så dagen då jag födde min son förståss".

Och nä fy bövelen, inte faan ligger den dagen högst på listan över det underbaraste jag gjort direkt, den ligger inte ens med på listan, herre gud, vem faan kan tycka det egentligen?
Som ett jävla maraton var det, inget man drar upp som en av höjdpunkterna direkt, jag har ett spontant minne från det dygnet och det är när jag är som mest fokuserad, har som mest jävla ont och har samlat kraft för att orka och man samlar sig, ser en målbild och...långe sambon lägger en kall, blöt, äcklig, jälva trasa på pannan på mig, oj oj om jag hade nått honom då, jösses då hade jag nockat honom. Han har definitivt sett för mycket Lilla huset på prärien och Hem till gården, det är fan bara på film som man baddar pannan, jag älskar dig mannen men gör aldrig om det igen, mycket kan jag utstå,  men ge fan i mig när jag föder barn.

Men för att ingen ska börja förfäras och tro att jag fortfarande befinner mig i en förlossningspsykos så ska jag tillägga att min son är det bästa som någonsin har hänt mig, finns inget, absolut ingen som är mig mera kär och viktig, jag blir varm i hela kroppen bara jag tänker tanken.
Min kloka lilla mamma sa under min graviditet att: "Malin, du tror att du funnit den stora kärleken i din långa sambo, men det lilla fröet du har i magen, det är den absolut största kärleken, och ingen annan kommer någonsin att betyda lika mycket och vara dig lika kär, och det är så otroligt sant, jag säger det igen, jag älskar dig långa mannen men rantamor vet vad hon pratar om.

Jahapp, nu är det idol, ska fylla på glaset och sjunka ner lite extra bekvämt och lyssna lite, får se när sambon ger upp och kryper i säng, jag skulle gissa kvart i nio...
Ha en skön fredag alla...

Vid vinglaset...

//M

tisdag 2 november 2010

Träningsågren....

Märkligt ord det blev...men det är just det jag har.
 Hade kommit igång så bra med träningen här i början av hösten, såg ett visst darr på nålen när jag steg på vågen, men så började projektvågen. Ena dan i Luleå, andra på Arlanda och nästa i Gävle, och inte ett träningstillfälle i sikte.
 Vadå undrar ni, finns väl träningslokaler överallt och jomenvisstserru finns det sånna, men när man likt jag har träningslokalsfobi så blir det inte många besök på några okända träningslokaler inte.
Vet faktiskt inte vad denna fobi grundar sig i, gillar bara inte att bege mig till ställen där det befinner sig en massa människor som vet var dom ska gå, hur det fungerar och som dessutom har en jädra massa muskler på rätt ställen.
Så jag bränner kalorier till Nintendo Wee på övervåningen, jo ni läste rätt, ett förbaskat bra träningsredskap om man som jag inte har varit toppidrottsman direkt. Använde mig av den hela våren och tappade 7 kilo, ganska coolt måste jag säga, man kan köra joga övningar, styrketräna, workouta och den håller koll att man har balansen rätt och är sådär lagomt näsvis i sina frågor varför man har gått upp några hekton efter helgens vinglas så man irriterat kör ett extra boxningspass.
Men nu har jag totalt tappat motivationen, suck, inte ens Biggest looser som tidigare fick mig att köra stenhårt väcker nåt större träningsbegär för tillfället, är det okej att låta bli då? Om man inte alls har någon lust utan bara vill mysa med tända ljus och läsa inredningsblaskor, vad göra?

Så jädra trött också, kanske kommer motivationen tillbaka när livet lugnar ner sig igen, börjar snurra i vanlig takt igen.
Påminn mig förresten att tacka nej nästa gång jag får ett nytt spännande projekt som faller mig i famnen, man behöver inte hoppa på alla tåg, när ska jag lära mig det? :-)

November gjorde entré igår också, ingen storstilad superstjärne entré direkt utan stillsamt, med jämngrå tråkig mellanmjölksvardag, tillbakadragen en timma (faan det är därför jag är så trött), en lång startsträcka inför julens galna framfart.
För alla som jobbar inom handel vet vilken tid vi har framför oss, nu ska alla borden dukas och julklappsförslagen ska presenteras på varje visuell yta, och man får tycka vad man vill om den kommersiella julen men det är efterfrågan som driver utbudet.
En intensiv men väldigt rolig tid i butik är det i alla fall med alla människor, alla möten och det där förväntansfulla bruset som blandas med Bing Crosbys klassiker White Christmas. (vilket märkligt namn egentligen, Bing Crosby, har inte tänkt på att det faktiskt är Bing förrän jag fick det på pränt)

Nej, för att spä på min träningsågren lite extra har långa mannen kommit på att han ska börja träna, så nu drog han iväg för att pina kroppen med lite innebandy, jösses, hoppas han har insikt nog att förstå att kroppen inte är 25 längre även om sinnet är yngre än någonsin. Hmm...kanske ska leta fran tigerbalsam och lägga på huvudkudden i förebyggande. Det är väl kärlek det...?

Med ågren värkande i kroppen...

//M